Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

In de nieuwe wijk Remise rijden de verhuiswagens af en aan

BREDA - Achter de Mastbosstraat en het voormalige kantoor van de BBA in Princenhage is het een drukte van belang. Zestig nieuwe woningen hebben de plaats ingenomen van de vroegere tram- en busremise. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen bij Remise Breda.


Als je er langs fietst, dan lijkt het nog verre van af, maar schijn bedriegt. Het bouwproject ‘Remise’ van Nederlandse Bouw Unie (NBU) en Maas-Jacobs nadert z'n einde. De huizen zijn gebouw in jaren dertig-stijl, maar voldoen aan de eisen van deze tijd. Zo zijn de donkere pannen op verschillende plaatsen meteen voorzien van zonnepanelen.

De sfeer in de wijk is gemoedelijk, iets meer dan een jaar na de start van de bouw. Op straat kruisen bouwvakkers en bewoners elkaar. "We mochten er de afgelopen zaterdag in. Het hele project zou anderhalf jaar duren, maar dat viel uiteindelijk mee!”, aldus een kersverse bewoonster.

Tussendoor zwaait ze even naar de overbuurvrouw die buiten komt. Of ze haar naaste buren ook al ontmoet heeft? “Ja, aan de ene kant al een buur en aan de andere kant wordt het huis later verhuurd.” De vrouw straalt inmiddels nog meer en antwoordt tot slot: “We zijn heel tevreden over hoe het huis opgeleverd is."

Even verderop hangen de blauwe ballonen buiten met de tekst ‘Hoera, een jongen!” Hoogste tijd om deze bewoners dubbel te feliciteren dus. Harald Pieters, die inmiddels al sinds half oktober ingetrokken is met z’n vrouw, mocht even later z’n zoontje verwelkomen.

Z’n vrouw was namelijk eind oktober uitgerekend en Pieters kluste intussen ijverig om alles op tijd af te krijgen: “We zijn erg tevreden met de oplevering. Het huis zou pas in 2018 klaar zijn namelijk. Daarnaast, als we aangeven dat iets nog moet gebeuren bij  NBU, dan sturen ze gelijk iemand erop af.”

Het scheelt als rondom je er nog volop gewerkt wordt natuurlijk. Z’n achtertuin laat Pieters later doen en het tuinhek, die hij gezamenlijk met anderen bestelde, wordt volgende week geplaatst.

Deze maand worden de laatste woningen opgeleverd. “De straten zijn dan ook ingericht”, laat een woordvoerder van NBU weten. “Alleen het speelterrein op de plaats van de voormalige vijver dient nog aangelegd te worden. Hoe deze ingericht wordt, moet nog worden afgestemd met de huidige en nieuwe bewoners van de wijk en de gemeente.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief