Logo bredavandaag.nl
Piet Oosthoek

Begrotingsvergadering Breda: ‘Haal die bak op voor de maden eruit kruipen’

BREDA - De raad behandelt vanavond de begroting van 2018. Vijf amendementen en 33 moties komen aan bod, waarmee de verschillende fracties hopen de begroting bij te sturen.


Zo presenteert de VVD een motie met haar visie op het wonen langs de markoevers, een plan dat fractievoorzitter Thierry Aartsen ook al lanceerde tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota. Breda ‘97 heeft een hele reeks aan moties, negen in totaal. De partij verzoekt ondermeer dat geen kind de basisschool verlaat voordat zij een zwemdiploma hebben. Ook ‘Haal die bak op voor de maden eruit kruipen’ komt voorbij.

Het CDA wil een passend kerkplein voor Princenhage en de SP heeft een verzoek over de tiny houses ingediend. Eerder gaf wethouder Patrick van Lunteren al aan op vragen van de SP dat de gemeente Breda open staat voor nieuwe woonvormen, maar daarvoor zelf geen grond in de aanbieding heeft.

Met het amendement ‘Mezz- de basis op orde’ gaat over de recente ontwikkelingen omtrent de verbouwing. Deze blijkt uiteindelijk 450.000 euro meer te kosten dan aanvankelijk werd vastgesteld. Daarom wordt de verbouwing voorlopig uitgesteld. GroenLinks stelt voor het geld gewoon vrij te maken en de verbouwing te starten.

Met in totaal 38 mogelijke aanpassingen en aanvullingen op de begroting belooft het alvast een lange avond te worden. De raadsvergadering live volgen? Klik hier en ga rechts bovenin naar ‘live’.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief