Afbeelding

Complete drugsapotheek in huis aan Sabasstraat gevonden

Actueel

BREDA – In een huis aan de Sabastraat hebben agenten vrijdag bij een doorzoeking verschillende soorten drugs gevonden. Het gaat om XTC, cocaïne en amfetamine. Twee mannen zijn aangehouden.

Aanleiding voor de doorzoeking was de controle van een auto aan de Willem van Oranjelaan rond 9.40 uur. De politie kreeg een melding dat de auto al geruime tijd stilstond met draaiende motor en dat de bestuurder, een 29-jarige Bredanaar, mogelijk onder invloed zou zijn. Toen agenten een kijkje gingen nemen, zagen ze dat de verdachte lag te slapen. Ze maakten hem wakker en zagen dat er op de bijrijdersstoel een vuurwapen lag. Al snel bleek dit een nepwapen te zijn. De man werd aangehouden en bij het leegmaken van zijn zakken kwam een mes tevoorschijn. In zijn portemonnee had de verdachte bovendien een zogenaamd ‘creditcard mes’.

Bij het doorzoeken van de auto werden in de kofferbak ook nog een vuur- en een stroomstootwapen gevonden. Het vuurwapen bleek na onderzoek een alarmpistool te zijn. Ook werden er verschillende soorten drugs verspreid door het hele voertuig gevonden. Verder bleek de man nog een stiletto en verschillende zakjes met drugs bij zich te hebben.

De verdachte gaf toestemming om zijn woning aan de Sabastraat te doorzoeken. Daar aangekomen bleek er een 47-jarige man in het huis te zijn. Bij de doorzoeking werden verschillende soorten drugs gevonden. Het gaat onder andere om honderden pillen, blokken hasj, kleine hoeveelheden hennep, vijftig gram amfetamine en zes gram cocaïne. Ook zijn er een aantal frisdrankflessen en jerrycans in beslag genomen. Hierin zat vermoedelijk GHB. De 47-jarige man is ook aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. FOTO POLITIE