Logo bredavandaag.nl
Guido van der Kroef/iizzoo

Black Friday in binnenstad Breda? Hier kun je terecht

BREDA - Jaarlijks kunnen echte shopaholics hun hart ophalen tijdens Black Friday. Op deze dag kan er namelijk met fikse korting worden gewinkeld. Helaas voor hen, doen er dit jaar maar weinig winkeliers in Breda mee aan deze kortingsdag. Waar kunnen shoppers dan wel terecht?


“We waren wel van plan om Black Friday naar de stad te brengen, maar doordat we een hoop extra werk aan ‘De Beste Binnenstad 2017’-verkiezing hadden, is dat er niet meer van gekomen”, zegt Koert Vermeulen centrummanager bij het Ondernemersfonds Binnenstad. “We kunnen van alles willen, maar soms gaat dat helaas gewoon niet.”

Maar niet getreurd. Echte koopjesjagers kunnen vrijdag toch nog ergens terecht voor aanbiedingen. Een clubje met ondernemers uit de Veemarktstraat heeft besloten om wel mee te doen aan Black Friday. “Black Friday is echt iets dat uit Amerika is overgewaaid en het wordt ook hier steeds meer booming”, zegt Angeliek Reiding, één van de ondernemers uit de Veemarktstraat. “Wij vonden het dus wel heel leuk om dit als straat op te pakken.”

De deelnemende winkels in de Veemarktstraat zijn deze week langer open; zij sluiten dan om acht uur in plaats van zes uur. Iedere winkelier mag zelf bepalen wat voor korting hij aan zijn klanten geeft. Angeliek en andere ondernemers uit de Veemarktstraat hopen met deze actie ook weer wat meer publiek naar de straat te trekken.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief