Protesterenden taxichauffeurs blokkeren de weg rond de Nieuwe Prinsenkade.
Protesterenden taxichauffeurs blokkeren de weg rond de Nieuwe Prinsenkade. Marcel van Dorst/SQ Vison

Taxikeurmerk voor Breda laat nog even op zich wachten

Algemeen

BREDA - De kwaliteit van de Bredase taxibranche moet verbeterd worden. Daar is zowel gemeente Breda als de taxisector het mee eens. Een taxikeurmerk is door de chauffeurs overhandigd. Wanneer begonnen wordt met de implementatie is niet duidelijk.

“We bestuderen op dit moment de plannen om te kijken waar de overeenkomsten en verschillen zitten met het plan van de gemeente”, vertelt een woordvoerster van de gemeente. Eind deze maand wordt opnieuw samengekomen met vertegenwoordigers uit de branche om te bekijken welke punten nog besproken moeten worden. “De uitkomst van dat gesprek bespreken we op 4 december met de hele branche.”

De onderhandelingen worden in een andere samenstelling voortgezet.  “De laatste keer is de vergadering onderbroken door mensen die vonden dat er niet de juiste mensen aan tafel zaten” vertelt Jan Suijkerbuijk van Peutax. “Het gaat niet zonder slag of stoot, maar de gemeente is volhardend en er gaat regelgeving komen. We moeten nu de goede dingen van beide plannen gaan combineren.”

Ook Henk Jan Albricht, voorzitter van het Taxi Collectief is positief. “We gaan vergaderen in aangepaste samenstelling met de gemeente. Ik heb er alle vertrouwen in dat het taxikeurmerk er gaat komen. Of dat 1 januari is of ergens in maart is niet duidelijk, maar dat het er komt is zeker.”

Eerder dit jaar waren er spanningen tussen de gemeente en de taxibranche. Toen protesteerde een deel van de chauffeurs tegen het in hun ogen slechte beleid van de gemeente.