Afbeelding
Yvette de Wit

D66 Breda: Breda is klaar voor clubcultuur

Politiek

BREDA - Het stappen veranderd. Waar stappers dertig jaar geleden om een uur of een ‘s nachts op hun fiets terug naar huis zaten, zitten de stappers van tegenwoordig op datzelfde tijdstip soms nog thuis op de bank in te drinken. De uitgaanscultuur is altijd al in beweging geweest. Wat D66 Breda betreft is Breda nu klaar om een volgende stap te maken: het creëren van een clubcultuur.

Nu zet ook D66 Breda zich in voor het creëren van een clubcultuur in de stad. “Er is zeker vraag naar en er is een draagvlak”, vertelt Patrick Smans van D66. “Kijk maar naar de petitie die Local Motion enige tijd geleden startte. Zij haalden meer dan 1700 handtekeningen op.” Ook vindt D66 het belangrijk dat alle dj-talenten die Breda rijk is, nog meer de kans krijgen om zichzelf te ontplooien. “Een clubcultuur zou daar een hoop aan meewerken.”

De verruiming van de openingstijden kan volgens Smans een aanvulling zijn op het creëren van een clubcultuur, maar er spelen nog meer elementen een rol. “Het is nu de taak aan Local Motion om in overleg te gaan met de gemeente om te kijken in welke vorm we dit gegoten moet worden.”

Voor Local Motion is het de eerste keer dat ze naar de gemeente zijn gestapt met een idee. “De gemeente heeft vrij snel gehandeld en we zijn meteen wel serieus genomen. Er zijn fijne gesprekken geweest en een burgersessie om uit te leggen wat we bedoelen. Daar zijn we erg blij mee en dat er nu een motie wordt ingediend is een beloning. We hopen dat we de kans krijgen om het te testen en als dat goed gaat dat er regelmaat in komt”, vertelt Billy Zomerdijk, een van de eigenaren en woordvoerder van Local Motion.

Voor D66 is het onderwerp niet geheel nieuw. “Zij waren blij met onze komst en wij zijn blij dat Patrick daarmee aan de slag is gegaan.” Of Zomerdijk nu voortaan op D66 stemt, antwoordt hij lachend: “Het is altijd wel een partij geweest waar ik achter heb gestaan, maar waar ik echt op ga stemmen weet ik nog niet. Dat hangt af van de programma’s. Sowieso waren we blij verrast dat ook andere partijen het ondersteunen en hun handtekening eronder hebben gezet. We kijken er naar uit!”