Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Nieuw ontwerp doorstroming Zuidelijke Rondweg definitief

BREDA - Het ontwerp dat de doorstroming op de Zuidelijke Rondweg moet bevorderen is definitief. De werkzaamheden tussen de Baronielaan en de Graaf Hendrik III Laan gaan naar verwachting in mei 2018 van start. 


Er lag eerder al een voorlopig ontwerp op tafel, maar na gesprekken met bewoners bleken er wijzigingen in dit ontwerp aangebracht te moeten worden op het wegdeel tussen de Fatimastraat en de Claudius Prinsenlaan. Het gaat hierbij om een versmalling van de middenberm die zorgt voor meer afstand tussen de weg en de huizen. Ook een minimale verplaatsing van de geluidswallen en het plaatsen van schanskorven voor extra geluidswering zijn in het nieuwe ontwerp opgenomen. 

De gemeente hoopt met deze plannen het verkeer op de kruispunten met de Baronielaan, Johan Willem Frisolaan en het Fatimaplein/Franklin Rooseveltlaan beter te kunnen gaan regelen. Bewoners hebben afgelopen tijd reacties kunnen geven op het ontwerp. De gemeente heeft deze reacties meegenomen in het opstellen van het nu definitieve ontwerp.

De Baronielaan en de Graaf Hendrik III Laan gaan naar verwachting in mei 2018 op de schop. Medio 2019 moeten ook de Fatimastraat en de Blauwe Keiweg eraan geloven. Er komen onder andere extra opstelstroken voor verkeer dat links afslaat bij de verkeerslichten op het Fatimaplein naar de tunnelbak, een tweede rijstrook voor rechtdoorgaan verkeer op de Franklin Rooseveltlaan vanaf de Claudius Prinsenlaan richting het Fatimaplein en een verlening van de invoegstrook op de Franklin Rooseveltlaan bij het kruispunt met Fatimaplein richting A27. Dit is slechts een klein greep uit het werk dat de gemeente gaat verrichten. 
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief