Logo bredavandaag.nl
Yvonne Keulaars

Beers & Barrels Breda wint prestigieuze horecaprijs

BREDA - Beers & Barrels in Breda won gisteravond de Entree Award voor ‘Best Restaurant & Bar’. “Ik vind het wel een ding. Het is echt een grote prijs als horecaondernemer. En zeker in ons segment is het eigenlijk de enige prijs die je kunt winnen”, vertelt Wichert van Rijn, eigenaar Beers & Barrels.


Samen met Sippien Baarsma runt hij sinds een half jaar de vestiging in Breda. “Vanaf dag één is het een gekkenhuis geweest”, vertelt de ondernemer.  Met vijf andere restaurants waren ze genomineerd in de categorie waar ze gisteren met de prijs vandoor gingen. “We hadden er wel op gehoopt te winnen, maar je weet het nooit. Ik dacht dat het tussen ons en Mr. Sammi (andere genomineerde) uit Roermond zou gaan. Het is uiteindelijk de smaak van de jury. ”

Volgens de jury blinkt Beers & Barrels uit in durf. “Dat we ver buiten het centrum zo’n grote zaak hebben aangepakt.” Ook het gebouw waar het restaurant in zit is van grote meerwaarde. “Het pand helpt aan alle kanten mee met heel veel historie. Dat wij het heel goed in zijn waarde hebben gelaten en het gebruiken zoals het echt was, bleek voor de jury een pluspunt. Ook het eten klopt goed volgens hen.”

In Utrecht zijn nog twee goedlopende vestigingen van Beers & Barrels te vinden. Wat het restaurant in Breda van de anderen onderscheidt zijn volgens van Rijn onder meer de tapwand en speciaalbieren die uit de ketel komen. “De vestiging in Utrecht is een basis. In Breda hebben we gekeken wat er beter kon. Er is een 2.0 versie van het concept gemaakt.”

Inspiratie doet van Rijn niet alleen op in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Barcelona en Londen. “Ik was toevallig al bij alle andere winnaars en genomineerden geweest voor de bekendmaking. Ik maak vaak zo’n rondje om op de hoogte te blijven van wat er leeft in de horecawereld.”

Voor de toekomst zijn er dan ook genoeg plannen. “We zijn heel trots op het bedrijf dat er nu staat, maar we kijken altijd wat er beter kan. We willen ook evenementjes gaan organiseren en dat soort dingen. Ook denken we erover na om een tweede zaak in Breda te gaan openen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief