Logo bredavandaag.nl

Breda wint toegankelijkheidsprijs

BREDA - Breda heeft vandaag de Broeder Tuck Award 2017 ontvangen op het Nationaal Congres Gelijk=Gelijk. Het is de eerste keer dat deze toegankelijkheidsprijs werd uitgereikt.


Volgens de organisatie van het congres is Breda een voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers, horeca, hotels, zorgaanbieders, ervaringsdeskundigen en de gemeente Breda om het VN Verdrag inzake rechten van personen met een handicap daadwerkelijk vorm te geven.

De prijs werd vanmiddag in de Jaarbeurs Utrecht in ontvangst genomen door Wilbert Willems, voorzitter van het Platform Breda voor iedereen, gastvrij en toegankelijk, en door Miriam Haagh, wethouder Zorg en Welzijn in Breda.

“Deze bijzondere prijs betekent een mooie erkenning voor de verbindingen die we in Breda gelegd hebben”, zegt Wilbert Willems. Juist die verbindingen zijn de kracht van de Bredase aanpak, volgens Miriam Haagh: “De lijnen in Breda zijn kort. En alle relevante partijen zijn aangehaakt. We hebben al mooie stappen kunnen zetten met elkaar op het gebied van een toegankelijk Breda. En we zijn, met deze prijs op zak, extra gemotiveerd om ook met elkaar de stappen te zetten die nog voor ons liggen.”

De Broeder Tuck Award is een eerbetoon aan Jeroen Zwart (alias Broeder Tuck) van het Actiecomité Terug naar de Bossen. Zwart heeft als ervaringsdeskundige en voorvechter veel betekend voor het onderwerp Toegankelijkheid in Nederland. Hij is ernstig ziek en heeft naar verwachting niet lang meer te leven.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief