Afbeelding

'Clubs op een voor iedereen comfortabele manier tot 6 uur open'

Algemeen

BREDA - Tijdens de raadsvergadering donderdagavond werd de Motie Clubcultuur Breda aangenomen. Billy Zomerdijk (Local Motion) zet zich al maanden in voor het creëren van een clubcultuur in Breda. Hoe blij is hij nu?

Gefeliciteerd! Goed nieuws voor jullie gisterenavond. Heb je het laat gemaakt?

Jaaaa!!!! Ja, hahaha. We zijn direct naar Dok19 gegaan waar het personeel ons stond op te wachten met een fles champagne! En toen werd het laat... Een klein katertje wel, maar toen ik de reacties en appjes las vanochtend was die meteen verdwenen.

Is het dan ook zes uur geworden?

Haha, nee. Dat niet. Ik lag er toch rond 3 uur in vanacht, maar dat is op een donderdag ;)

Had je deze uitslag verwacht? Waarom wel/niet?

30 voor en 7 tegen? absoluut niet! We waren wel heel positief en wisten dat de meerderheid mee in zou stemmen, maar zoals Patrick (Smans) aangaf; je weet het nooit. Hij was een beetje zenuwachtig en dat maakte het voor ons ook een stuk spannender! We zaten op het balkon mee te kijken en het bleef echt tot aan het stemmen spannend. In een club gaan altijd de handjes in de lucht als je het goed hebt gedaan. Hier ook. 30 man voor, bam!

En nu? Wat gaat er precies gebeuren?

We gaan de komende dagen in gesprek als werkgroep en dan gaan we horen wat er precies gaat gebeuren. Ik denk dat we met alle belanghebbenden in dit verhaal samen tot een werkende manier moeten gaan komen om het iedereen comfortabel te maken, maar daar gaan we uitkomen!

Is het al bekend welke clubs tijdens de pilot langer open gaan?

Nee, we weten eerlijk gezegd nog niks en we hopen daarom ook snel dat we aan de slag kunnen. Als we die pilot in gaan zetten zullen wij als Local Motion nog kortdag een aantal geweldige club avonden in elkaar moeten knutselen. Dat is een aardige klus, maar we hebben er zin in!

Welke feesten komen er tijdens de pilot?

Ook dat weten we nog niet, we hebben wel ideeën en hopen snel te kunnen schakelen. Houdt ons maar in de gaten op social media ;)

Ten slotte. Ga jij zelf ook tot zes uur blijven bij alle vier de pilots?

Ja! Het blijft horeca he.