Logo bredavandaag.nl
De Belcrum Wintermarkt op de Speelhuislaan.
De Belcrum Wintermarkt op de Speelhuislaan. (Stadsfotograaf Breda)

Kerstmarkten in Breda: keuze te over

BREDA - Kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun geluk niet op in Breda. Verspreid over de hele stad kunnen kerstshop-a-holics terecht op negen locaties. Waar dan? Hieronder vind je een overzichtje.


Winterspoor Centraal Station

Op 9 december van 12.00 uur tot 20.00 uur en op 10 december van 10.00 tot 18 uur vindt er een kerstmarkt plaats aan de Belcrumzijde van het centraal station. Het thema is ‘kerstmarkt met ballen’. Hoe dit thema precies tot uiting komt is nog een verrassing. Tijdens het twee dagen durende evenement kan er geshopt worden bij diverse kerstkraampjes. Ook zijn er winterse terrassen, rijdende restaurantjes met winterse kost, (kinder)activiteiten en optredens. De kerstmarkt vindt binnen en buiten bij het station plaats, dus ook met slecht weer kan men hier terecht.

Winterland

Ook in 2017 is Winterland er weer. Dit jaar net iets anders dan vorig jaar. Van 20 tot en met 30 december kunnen bezoekers van Winterland terecht op verschillende plekken in Breda. Dit jaar wordt de haven van Breda volledig verlicht waardoor je je in een heuse jaren 50 sfeer waant. Ook zijn er aan de haven diverse winterterrassen. De Grote Markt wordt omgetoverd tot ‘Wintergarden’. Aan het kerkplein en op de Grote Markt komen authentieke chalets. .

Kerstmarkt Heusdenhout

Op 11 december van 11.00 uur tot 15.00 uur is er in wijkcentrum ‘t Houwke in Heusdenhout een kerstmarkt met livemuziek van Sonny Rering.

KerstSTEKtakel

9 december van 15.00 tot 21.00 uur vindt op STEK aan de veilingkade 9a een kerstevenement plaats. Bezoekers kunnen zijn hier aan het juiste adres voor creatieve workshops, lekker eten en drinken en muziek van live-muzikanten.

Kerstmanifestatie Grote Kerk

Ook in de Grote Kerk kunnen kerstfanaten shoppen. Op 10 december van 11.00 tot 17.00 uur vindt er een kunstmanifestatie plaats georganiseerd door het Steunfonds vrienden van de Grote Kerk. Er staan dan stands van commerciële en niet-commerciële standhouders die kerstspullen aanbieden. De dag wordt muzikaal ondersteund door orkesten en een koor. Ook is er dit jaar een nieuwe hoek voor kinderen, waar zij geschminkt kunnen worden.

Kerstmarkt Ginneken

Op 16 en 17 december kunnen bezoekers van 10.00 uur tot 18.00 uur kerstshoppen in het Ginneken. Met ruim honderd kramen is er volop keus voor de kerstliefhebber. Ook zijn er talrijke attracties te vinden, zoals een draaimolen (voor kinderen) en een arrenslee die rondritten maakt door straten in het Ginneken.

Belcrum Wintermarkt

Op 16 december van 11.00 uur tot 23.00 uur en op 17 december van 11.00 uur tot 20.00 uur staat de Speelhuislaan vol met kerstkraampjes. Bezoekers kunnen er terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Ook zijn er op deze dagen workshops en optredens.

Kerstmarkt Hoge Vucht

In Winkelcentrum Moerwijk vindt er van 16 tot en met 24 december een overdekte kerstmarkt plaats.

Kerstevenement Begijnhof

Last but not least: op zondag 17 december van 12.00 uur  tot 18.00 uur is er een sfeervol kerstevenement in het Begijnhof. Deze dag is geheel in Anton Piecksfeer met oude ambachten. Ook wordt er live muziek gespeeld.

Winterfair Teteringen

Op zaterdag 9 december is er op de parkeerplaats van Croy Boschlust een winterfair te vinden. Er is onder meer een winterbar met lekkere warme chocomelk, warme wijn en eigen biertjes. Ook staan er verschillende kraampjes met kerststukjes, juwelen, kerstbomen, chocolade en nog veel meer.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief