Logo bredavandaag.nl
De honderden rennende kerstmannen.
De honderden rennende kerstmannen. (Amber Kuijs)

Santa Run met duizend rennende kerstmannen start in Grote Kerk

BREDA - De inmiddels traditionele Santa Run Breda start én finisht dit jaar voor het eerst in de Grote Kerk. Bijna duizend lopers doen naar verwachting 16 december mee aan de door de vier Rotary Clubs georganiseerde loop.


De Santa Run is een jaarlijkse familieloop waarbij bijna 1.000 deelnemers door het hartje van Breda rennen in een kerstmannenpak. Door hieraan deel te nemen steunen de lopers twee Bredase goede doelen: het Steunfonds van de Grote Kerk en de Stichting Happy Hippo. Stichting Happy Hippo maakt onder andere verjaardagsboxen voor kinderen van wie de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank Breda.

De eerste groep Santa’s start om 17.00 u. Na de start in de Grote Kerk lopen de kerstmannen dwars door het centrum. Tijdens de route komt het bonte gezelschap langs verschillende Bredase hoogtepunten, zoals de nieuwe haven, het Valkenberg én door verscheidene gebouwen.

“Er is alles aan gedaan om de Rotary Santa Run tot een magische belevenis te maken”, aldus de organiserende Rotary Clubs. “Zo staan er op verschillende plekken langs de route blaaskapellen en drumbands om de sfeer er lekker in te brengen en wordt er een bootcamp verzorgd door Club Pellikaan. Voor de kinderen is er tijdens de loop een foto zoektocht naar de rendieren van de Kerstman.”

Bij de finish is er een afterparty waar iedereen de echte kerstman kan ontmoeten en nagenieten met een hapje, een drankje en gezellige muziek.  De deuren van de Grote Kerk gaan open om 16.00 uur en de afterparty stopt om 22.00 uur.

Inschrijven kan via www.rotarysantarunbreda.com. Een ticket kost €15,- voor volwassenen en €10,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Hiervoor krijg je toegang, een kerstmannenpak, een medaille, en, belooft de Rotary ‘een onvergetelijke magische avond!’.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief