Logo bredavandaag.nl

Bavel te groot: Ons Blad stopt na 62 jaar

BREDA - Het Bavelse weekblad Ons Blad stopt na 62 jaar per 1 januari 2018. “De grootste reden is dat Bavel geografisch veel groter is geworden”, vertelt Corine Verbeek-Klaassen, hoofdredacteur/voorzitter Ons Blad.


Jarenlang was de traditie dat kinderen van de basisscholen in Bavel in de groepen 8 het weekblad bezorgden. “Als beloning is er dan het jaarlijkse uitje naar Slagharen”, vertelt Verbeek-Klaassen. Doordat Bavel enorm is uitgebreid, is het geen optie meer de kinderen Ons Blad te laten bezorgen. “In Bavel zeiden wij vroeger: ‘over de bult’. Nu moeten kinderen vijf tot acht straten gaan lopen, dat is onverantwoord.”

“Met de recessie hebben we de abonnementsprijzen verlaagd, en om met de digitalisering mee te gaan is er ook een hippe facebookpagina”, vertelt de hoofdredacteur. Maar voor het bezorgprobleem is geen oplossing gevonden. “We kunnen niet ineens de prijzen verhogen. Dan moet je uiteindelijk een beslissing nemen met je verstand, want anders voorzien we in het nieuwe schooljaar echt een nieuw probleem.”

“Houdoe of dag zeggen we niet. De hoop is dat het blad toch ooit nog eens terugkeert. Dan in de stijl van een Jan of een Linda”, aldus Verbeek-Klaassen. Hoe dat precies vorm moet gaan krijgen is niet duidelijk. En de bezorgers? “Die krijgen gewoon hun uitje naar Slagharen. Ze hebben vaak ook dubbele edities moeten bezorgen, dus dat hebben ze zeker dubbel en dwars verdiend”, lacht ze.

Ons Blad bracht de afgelopen 60 jaar het laatste nieuws uit Bavel. Iedere twee weken was er een prijsvraag, en werd een taart afgeleverd bij de winnaar. En hoewel de voorkant van het blad de kerk van Bavel toont, is het geen kerkboekje. Al stond de kerkinformatie er wel in vermeld.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief