Afbeelding
Gemeente Breda

Boerderij Wolfslaar wordt biobased en circulair

Algemeen

BREDA - Meerdere delen van boerderij Wolfslaar gaan op de schop. De werkzaamheden moeten allemaal op tijd afgerond zijn voor het vijftigjarige bestaan in november 2018.

De oudste gebouwen van de boerderij, die er al bijna vijftig jaar staan, worden gesloopt en vervangen. Zij worden vervangen door een nieuw gebouw dat volledig biobased en circulair is. Circulair wil zeggen dat er bestaande materialen worden hergebruikt zoals kozijnen uit het stadskantoor. Biobased is bouwen met natuurlijke, duurzame materialen.

De verbouwing gaat half december al van start. Als eerst wordt het tuinhuis ontmanteld. Er komt daarnaast ook een grote overkapping met een buitenlokaal, quarantainehok en werkruimten op de plek van de huidige oudste kippenhokken. De gemeente neemt duurzame maatregelen voor zowel het tuinhuis, als het hoofdgebouw en de bijgebouwen.

De daadwerkelijke bouw van het tuinhuis start begin 2018. Naar verwachting is deze in het voorjaar van 2018 gereed. Alle werkzaamheden moeten op tijd afgerond zijn voor het vijftigjarige bestaan. Tijdens de verbouwingen blijft de boerderij gewoon open voor publiek.