Afbeelding
Nienke Hanselman

Zondagse sneeuwpret (foto's); maandag waarschuwing voor overlast

Algemeen

BREDA - Terwijl de sneeuw in Breda tegen 14.30 uur dreigt over te gaan in regen en de mooie witte deken gaat veranderen in kleffe drek, vermaakt menigeen zich met de eerste winterse neerslag.

Uit heel Breda posten lezers van BredaVandaag foto's van winterse landschappen, kinderen met sleetjes en achtertuinen bedekt onder een laagje sneeuw. Het verkeer kruipt langzaam over de wegen, die op sommige plaatsen verradelijk glad zijn van de aangekoekte en platgereden sneeuw. Tot grote problemen heeft het zondag niet geleid in Breda, op de snelwegen ontstonden zondagmiddag wel op veel plaatsen lange files, onder meer door ongevallen met blikschade. Het weerbeeld is wisselvallig. Of, zoals weerman Nico Koevoets het omschrijft: "Het is een bijzondere situatie."

Na de dooi in de loop van de zondagmiddag, is het maandag wellicht weer raak. "Dan komt er opnieuw een sneeuwdepressie langs." Het KNMI waarschuwt voor ernstige hinder voor het verkeer, waarbij code oranje weleens kan overgaan in code rood. Zondag gold al de waarschuwing niet de weg op te gaan als dat niet echt nodig is.

Bekijk de sneeuwfoto's uit Breda.

Ook sneeuwfoto's? Post ze in de comments onder dit bericht
 

Kinderboerderij Hoge Vucht. foto Brando Lucien.