Afbeelding
Bregje Kop

Bredase scholen schrappen lessen vanwege sneeuwval (plus timelapse)

Algemeen

BREDA - Een flink deel van de Bredase scholieren en studenten is maandagmiddag eerder vrij. Het merendeel van de Bredase middelbare scholen heeft de lessen geschrapt vanaf 12.00 uur, zo blijkt uit navraag.

Ook het Scala, Rooi Pannen en Mencia hebben besloten om deze maatregel te nemen. Ook bij het Onze Lieve Vrouwelyceum vervallen de lessen na de middag, net als bij het Stedelijk Gymnasium. Ook Prinsentuin van Cooth heeft na 12.10 uur de lessen geschrapt. Daar vervalt ook de ouderavond. Op Nassau Breda werd in eerste instantie besloten het lesrooster niet aan te passen. Eind van de ochtend werd duidelijk dat de Nassau ook de lessen in de middag schrapt. "De leerlingen moeten veilig thuiskomen", aldus een medewerker.

Ook op het HBO wordt het rustig deze middag. Zo liet Avans Hogeschool eerder vandaag via Facebook weten alle lessen na twaalf uur te laten vervallen, de gebouwen van Avans sluiten om 14.00 uur. Bij NHTV is aan de academiedirecteur om een beslissing te nemen over het vervallen van lessen, laat een woordvoerder weten. Bij de Academie for Leisure aan de Archimedesstraat heeft de directie die beslissing genomen. Daar zijn de studenten geïnformeerd over het schrappen van de lessen na 12.00 uur.

Niet alleen scholen sluiten eerder de deuren. Een aantal winkels in de Bredase binnenstad zou inmiddels ook besloten hebben dicht te blijven in verband met het slechte weer.

Rijkswaterstaat adviseerde eerder al vooral niet de weg op te gaan als dat niet nodig is. Ook de NS nam maatregelen en schrapte een aantal treinen uit de dienstregeling om extra vertraging te voorkomen. De ANWB verwacht voor maandagmiddag een zware avondspits.

Meer informatie volgt.