Afbeelding
Bregje Kop

Gemeente houdt met ‘man en macht’ wegen begaanbaar

Algemeen

BREDA - Gemeente Breda doet er alles aan om het winterse weer de baas te kunnen. Sinds tien uur maandagmorgen wordt er met man en macht gewerkt om de wegen begaanbaar te houden.

“Er zijn 13 rijbaanstrooiers met schuiver, 13 fietspadstrooiers met schuiver en 2 knelpuntenstrooiers met schuiver op de weg”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Samen zetten zij zich in om 600 kilometer aan hoofdrijbaan en 250 kilometer aan fietspaden zo veel mogelijk sneeuwvrij te houden.”

De gemeente laat weten dat deze schuivers pas stoppen wanneer de sneeuw stopt en de wegen schoon zijn. “Naast de inzet van de gemeente zet de provincie zich in om provinciale wegen schoon te houden en richt Rijkswaterstaat zich op de snelwegen”, aldus een woordvoerder.

600 kilometer lijkt veel, maar is beslist niet alles, meldt de gemeente op haar website. Want gewone woonstraten, 30 km/uur gebieden, voetgangersgebieden, fietspaden die geen deel uitmaken van de hoofdfietsroutes, stoepen, voetpaden, woonerven en parkeerterreinen worden niet gestrooid of geveegd.

Ook vanuit de gemeente is het advies thuis te blijven en alleen als het echt nodig is de weg op te gaan.