Logo bredavandaag.nl
De dennen voor de deur van Hotel Mastbosch dreigen het te begeven. De brandweer heeft de weg afgesloten.
De dennen voor de deur van Hotel Mastbosch dreigen het te begeven. De brandweer heeft de weg afgesloten. (Perry Roovers/SQ Vision)

Gekkenhuis bij Bredase hotels vanwege sneeuw

BREDA - Bij diverse hotels in Breda staat de telefoon maandag roodgloeiend. Gasten die hun verblijf willen annuleren of in een enkel geval willen verlengen vanwege de extreme sneeuwval.


“We hebben verschillende annuleringen binnen gekregen van buitenlandse gasten waarvan hun vlucht gecanceld is”, laat Päivi Hagedoorn, general manager van Hotel Nassau weten. “Ze kunnen hier simpelweg niet komen.” Ook bij Amrath Hotel Breda hebben de telefonistes het druk. “Er zijn hier ongeveer evenveel verblijven geannuleerd als verlengd”, laat een medewerker weten.

Bij Hotel Apollo heeft de sneeuw vooral invloed op de annuleringen. “Het aantal extra nachten dat bijgeboekt is, valt wel mee”, laat een medewerker van het hotel weten. “Gasten waarvan de vlucht gecanceld is, hebben laten weten dat ze nog wel komen wanneer de vlucht weer gaat.”

“Ik heb het heel druk”, lacht een medewerker van Hotel Keyser. “Heel veel reserveringen worden aangepast. Ik krijg ongeveer evenveel afmeldingen als bijboekingen binnen”, vertelt hij. “Vanavond verwachten we nog wel wat meer annuleringen.”

Bij Van Der Valk (Hotel Princeville) merken de medewerkers vooral dat er veel vergaderingen afgezegd worden. Ook zijn er bijboekingen. “Verschillende gasten hebben voor vanavond geboekt, zodat zij morgenvroeg niet de weg op hoeven”, laat een medewerker van Van der Valk weten. “Ikzelf heb ook al drie buitenlandse gasten aan de telefoon gehad waarvan hun vlucht niet ging.”

“Er is eigenlijk nog niemand die een nacht bijgeboekt heeft”, vertelt een medewerker van het Hotel Mastbosch. “Wel hebben we verschillende afmeldingen ontvangen, onder meer van een buitenlandse gast waarvan de vlucht is geannuleerd.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief