Team Wolfslaar 2017 proost op Michelinster. Chef Maarten Camps ontbreekt. Hij is bij de uitreiking van de sterren.
Team Wolfslaar 2017 proost op Michelinster. Chef Maarten Camps ontbreekt. Hij is bij de uitreiking van de sterren.

En de ster gaat weer naar… Restaurant Wolfslaar

Economie

BREDA - Het is inmiddels traditie tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de Michelinsterren: Wolfslaar 1 ster. Sinds 2005 valt het restaurant van eigenaar Ton Pinxten in de prijzen. “Het is geen verrassing, maar een paar dagen van tevoren zit je toch even onrustig op je stoel.”

Bij Wolfslaar is de champagne open. “Het is een bevestiging van de continue kwaliteit die we elke dag neerzetten”, geeft Pinxten aan. Hij noemt het een beloning voor het hele team rondom chef-kok Maarten Camps. “Niet alleen het restaurant en de keuken, maar ook sales en het team van het landhuis.”

Volgens eigenaar Pinxten is het houden van de ster niet moeilijker dan hem krijgen. “Een ster krijg je op basis van het verleden, niet op basis van de toekomst. Als je de kwaliteit blijft leveren die je leverde, dan houdt je hem.”

De stap naar een tweede ster zou hij nog graag maken. “Maar we gaan niet zeggen dat we hem volgend jaar gaan houden. Dat is iets waar we altijd aan werken. Als je een tweede ster haalt, dan hoor je bij de beste zestien restaurants van het land, nu bij de top tachtig.”

Het ‘koken van een ster’ betekent niet dat het meteen heel duur is. “Dat is echt een misverstand”, stelt Pinxten. “Het is ook al lang niet meer voor poep chique. Ook jongeren houden van lekker eten.” Een paar jaar geleden nam de eigenaar het concept daarom onder handen. “Wij willen met Wolfslaar toegankelijk zijn en tegen een redelijke prijs een menu aanbieden. Met een menu voor 38 euro doen we dat.”

Wolfslaar houdt vast aan dat concept, dat inmiddels jaren achtereen met een ster wordt beloond door Michelin. Wat niet betekent dat alles altijd vanzelf gaat. De aantrekkende economie en de toename van restaurants in Breda heeft effect. “We merken dat er getrokken wordt aan goed personeel. We hebben behoefte aan uitbreiding in de keuken en in het restaurant.”