Afbeelding
WinterWonderBeek

Prinsenbeek maakt zich op voor WinterWonderBeek

Algemeen

PRINSENBEEK - Prinsenbeek maakt zich op voor een nieuwe editie van WinterWonderBeek. Vanaf de officiële opening donderdag kan er drie weken door jong en oud geschaatst worden op de ijsbaan op de markt van Prinsenbeek.

Door Tim Bakker

Donderdagavond om 20.00 uur is de officiële opening. “De avond begint met een optreden van Ice United dat een spetterend optreden geeft met een groep synchroonschaatsers”, zegt secretaris Mark Verheijen.  Vervolgens verricht wethouder Boaz Adank de opening. Aansluitend wordt de schaatsbaan volgens traditie ingezegend. “Daarmee hopen we op een mooi seizoen met veel schaatsplezier en gezelligheid.”

Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht. Nieuw op het programma staat The Special Stars On Ice, op woensdag 20 december. “Het doel hierbij is om mensen met een verstandelijke beperking op de ijsbaan de gelegenheid te geven om lekker te schaatsen, op het ijs te lopen of er bijvoorbeeld met een rolstoel op te rijden.”

Ook kunnen de ‘Special stars’ als vrijwilliger aan de slag bij de schaatsuitgifte of achter de bar. Ook worden statushouders uit het dorp aangespoord om aan de slag te gaan als vrijwilliger. “Deze inzet is voor het evenement geweldig en voor de statushouders goed voor hun integratie.”

De eerste donderdag van 2018 is de laatste dag van deze editie. Iedereen kan schaatsen huren. “We hebben natuurlijk wel een reglement voor het betreden van onze schaatsbaan om de veiligheid te waarborgen”, vertelt Verheijen. “Eén van deze veiligheidsmaatregelen is het dragen van handschoenen. Dit verkleint de kans op onnodige verwondingen die kunnen ontstaan op de schaatsbaan.”