Afbeelding
Mchael Janiec

Verzakking vloer busstation blijkt loshangend isolatiemateriaal (update)

Algemeen

BREDA - Met de constructie van het busplatform op station Breda is niks mis. Dat is gebleken uit inspectie. Het busplatform van het NS Station in Breda werd dinsdagmorgen rond 9 uur ontruimd op last van de Veiligheidsregio.

De vloer van het busplatform zou verzakt zijn. Daarop kwamen deskundigen voor onderzoek. Uit dat onderzoekt blijkt even na half elf dat het ging om loshangend isolatiemateriaal. De ontruiming en het onderzoek dinsdagmorgen volgde op een melding. "Iemand die zag iets, vertrouwde dat niet en belde de meldkamer", laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. "Uit voorzorg hebben we besloten tot ontruiming." Daarop startten deskundigen een onderzoek.

Bij het busplatform waren eerdere winters al problemen door lekkage, veroorzaakt door bussen die veel sneeuw mee het platform opreden. Dat zorgde voor wateroverlast door smeltende sneeuw bij de benedenburen. Daarop werden de dilatatievoegen tussen de betonplaten aangepakt. Maandag stond er eveneens veel water op het platform, ook dinsdagochtend was dat het geval. 

Busreizigers kunnen gewoon van de buslijnen gebruik maken. De bussen stoppen tijdelijk aan de Stationslaan. Reizigers worden met borden verwezen naar het tijdelijke busstation. Volgens onze verslaggever ter plaatse verloopt het rustig.  Treinreizigers ondervinden geen hinder van de problemen met het busstation.

Water op het busplatform, dinsdagmorgen. Foto Michael Janiec