Logo bredavandaag.nl
Steeds meer winkels aan het Valkeniersplein zijn elke zondag open. foto Ilse Lukken
Steeds meer winkels aan het Valkeniersplein zijn elke zondag open. foto Ilse Lukken

Supermarkten Breda voor verruiming openingstijden

BREDA - Supermarkten in Breda zien de verruiming van openingstijden wel zitten. Dit gaat voornamelijk om de zondag; een uitzondering ten opzichte van de andere dagen. De supermarkten sluiten dan namelijk veelal hun deuren al om 17.00 uur in plaats van 20.00 uur.


Huub Miegielsen (winkeliersvereniging de Donk) is ervan overtuigd dat de consument op de verruiming zit te wachten. “Die wil steeds meer gemak. Op allerlei tijden en dagen. Wij moeten dat als stad ook bieden, omdat we op die manier interessanter worden en er meer mensen naar Breda komen.” Op zondag zou de Jumbo aan de Donk dan tot maximaal zeven of acht uur openblijven, mocht de verruiming er komen.

“Het is van deze tijd”, vertelt ook André Boersma, eigenaar Albert Heijn Valkeniersplein. “De verruiming van openingstijden wordt erg vaak richting de binnenstad gecreëerd. Maar bijvoorbeeld de Albert Heijn aan het Valkeniersplein heeft een grote functie, is een grote winkel en drukbezocht.”

“Mensen zijn gewend om zes dagen in de week tot tien uur ‘s avonds hier terecht te kunnen. Dan stuit je op zondag op onbegrip van klanten.” Op dit moment is de Albert Heijn aan het Valkeniersplein op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur open. De eigenaar zou hier graag 9.00 uur tot 20.00 uur van maken.

De verruiming dient volgens Boersma niet enkel een commercieel belang, maar ook een sociaal belang. “Je houdt de beweging op het plein. Daardoor drijf je de drank- en drugsoverlast de omgeving uit.”

Vanavond vindt in de raad een volgende beeldvormende sessie plaats over de verruiming van de openingstijden. Ook vanavond zijn er, net zoals vorige week, verschillende supermarkteigenaren in Breda aan het woord.

De verruiming van de openingstijden houdt volgens de aankondiging van het college in dat de winkeltijden zeven dagen in de week vrijgegeven worden tussen zes uur ‘s ochtends en elf uur ‘s avonds.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief