Impressie van de Cultuurnacht Breda op 22 januari 2016.
Impressie van de Cultuurnacht Breda op 22 januari 2016. Wijnand Nijs

Stichting Werk aan de Wijk stopt in 2019

Algemeen

BREDA - Stichting Werk aan de Wijk stopt in 2019 te bestaan. De activiteiten die de stichting nu uitvoert worden overgedragen aan partners in de stad.

Door de verandering kunnen de activiteiten van de stichting en de mensen die hiervoor actief zijn, effectiever worden ondersteund bij partnerorganisaties. Ook het feit dat de stichting op dit moment, zowel financieel als bestuurlijk, sterk verweven is met de gemeente Breda, vindt het college een onwenselijke situatie.

“Stichting Werk aan de Wijk is geen doel op zich”, zegt wethouder Marianne de Bie. “Maar de mensen die via de stichting actief zijn in wijken en dorpen zijn dat wél. (....) De beste optie voor de toekomst voor deze groep ligt bij de bestaande organisaties in de stad die nu ook al met deze doelgroep werken.”

In 2018 ontvangt de stichting nog rechtstreeks subsidie van de Gemeente Breda voor een soepele overgang naar de nieuwe situatie. In 2019 en 2020 wordt de subsidie via de twee thematafels verdeeld. De gemeente en het bestuur van de stichting spannen zich maximaal in om de elf personeelsleden die nu voor de stichting werken te begeleiden naar een nieuwe werkplek.

Via Stichting Werk aan de Wijk voeren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de wijken en dorpen verschillende klussen en diensten uit. In maart dit jaar probeerde de gemeente Breda Werk aan de Wijk nog te verkopen. Dat is toen niet gelukt.