Afbeelding
Mura Kuijpers

Buschauffeurs voeren actie tegen hoge werkdruk met ‘rijdende dixie’

Algemeen

BREDA - Op verschillende plekken in het land werd donderdag actie gevoerd tegen de hoge werkdruk van buschauffeurs. Een auto met een dixie op de aanhanger rijdt met een aantal bussen mee. Breda is het eindpunt van één van de acties waar flyers worden uitgedeeld.

De onderhandelingen over het cao van de buschauffeurs zijn op 20 november door de FNV afgebroken. “We voelden ons niet serieus genomen. Buschauffeurs moeten steeds krappere diensten rijden, waardoor ze bijvoorbeeld vaak te hard moeten rijden. Ook hebben ze nauwelijks tijd om naar de wc te gaan”, vertelt een woordvoerder van het FNV.

Drie auto’s met mobiele toiletten rijden daarom vandaag achter bussen aan. “Toen we het probleem aankaarten dat een chauffeur vaak niet eens de tijd heeft om naar het toilet te gaan kregen we de reactie van ‘joh, dan moeten ze maar minder drinken’. Op deze manier vragen we publieke aandacht voor de werkomstandigheden”, aldus de woordvoerder.

Mochten de acties niets uithalen bij de werkgevers, dan is het goed mogelijk dat er in januari hardere acties gevoerd worden. “Maar als de problemen wel serieus genomen worden, dan zijn we altijd bereid te praten.”