Afbeelding
Mobilane Leersum

Groene gevel Barones: ‘klimaatadaptatie en een mooier aanzicht’

Algemeen

BREDA - Hoogtevrees of niet, wethouder Paul de Beer werd vrijdagochtend omhoog getakeld om de eerste plantjes op de hangen aan de gevel van de Barones-garage. De garage krijgt een groene gevel met het oog op het verminderen van de de effecten van klimaatverandering.

“Mooi om dit op deze manier te markeren”, vertelt wethouder De Beer. De groene gevel is onderdeel van het plan ‘Impuls Ruimtelijke Adaptatie’. Het pand moet minder warmtestraling krijgen, wat bovendien zorgt voor biodiversiteit in de stad, vertelde de wethouder eerder al. “We hadden er ook een nieuwe gevel tegenaan kunnen laten plaatsen, maar juist goed om het zo te doen dat er bijtjes en insecten in kunnen zitten.”

Woensdag wordt gestart met het beplanten van de gevel. De vrijdag daarop zou het als het goed is al klaar moeten zijn. De gehele gevel krijgt een groen aanzicht en als alles doorgaat worden ook de borden vervangen.

Niet alleen klimaattechnisch hebben de planten een positieve uitwerking. Ook esthetisch gaat het gebouw erop vooruit. “Als we een verkiezing zouden houden voor het lelijkste gebouw in de stad, zou dit het wel zijn”, lacht de Beer.