Afbeelding
De Nassau

Docenten Nassau schitteren in lelijke kersttruien

Algemeen

BREDA - Het is een plaatje dat bijna pijn doet aan je ogen. 23 docenten van De Nassau die in felrode, blauwe, groene en anderskleurige truien op de foto staan. Kersttruien wel te verstaan. De reden?

“Het is Ugly Christmas Sweater day”, lacht directeur onderwijs Hans Teunissen. “Sinds vorig jaar hebben we als de traditie dat we als docenten in kersttruien gaan.”  De dag, die jaarlijks op de derde vrijdag van december wordt gevierd, valt toevallig samen met de laatste lesdag voor de toetsweek. “Veel docenten doen mee, niet allemaal. Op de foto staan een selectie.”

De kersttruienmanie heeft ook de leerlingen bereikt. “Ook best wel wat leerlingen hun lelijkste trui uitgezocht”, ziet Teunissen om zich heen. Het meedoen aan de Ugly Chrismas Sweater day is niet alleen een grap. “Ons schoolplan start met de tekst sfeervol en succesvol. We vinden het belangrijk dat de sfeer goed is. Met leerlingen, maar ook met collega’s. Zoiets bevordert de sfeer. Als je het naar je zin hebt, presteer je beter.”