Afbeelding
Michael Janiec

Winterland start met opbouw: 'Dit jaar vooral compacter en centraler'

Cultuur

BREDA - De tweede editie van Winterland start deze vrijdag met de opbouw. Volgende week woensdag 20 december is de officiële opening. De eerste verwelkomende decorstukken bij de haven staan er al.

“De grootste verandering ten opzicht van vorig jaar is dat wij nu meer gecentreerd zitten. Dus echt in de kern van het centrum en rondom de Grote Kerk. Het duurt dit jaar ook iets korter, namelijk tot 30 december. We hebben vorig jaar gemerkt dat het een eigenlijk een week te lang duurde,” vertelt Tijn Kapteijns, één van de organisatoren.

Als aftrap op woensdag begint Winterland met de kinderparade: “Dat was vorig jaar een heel groot succes, dus we hebben bewust gekozen om daarmee te beginnen. Op de Havermarkt komt een grote spiegeltent, daarin vinden verschillende evenementen plaats voor jong en oud.”

De kerstmarkt van Winterland Breda omvat dit jaar in totaal 40 tot 50 chalets met een uiteenlopend aanbod. “Retail en eten komt er,” aldus de organisator. Ook komt de ijsbaan dit keer op de Grote Markt in plaats van drijvend op de Haven, zoals afgelopen jaar het geval was. “Een mooie locatie natuurlijk. Het is mij verteld dat dit nog niet eerder gedaan is.” Bij de ijsbaan is ook horeca, waar je een warme kop chocomelk of een erwtensoepje kan eten.