Afbeelding

Oasis Game moet Heuvel verder helpen

Cultuur

BREDA - Als het aan bewoner en initiatiefnemer Ron Visscher ligt, zet z’n wijk Heuvel vanaf volgend jaar stevige stappen op vlak van gemeenschappelijke groei. Vanaf maart start namelijk een speciale training. Mensen met allerlei talenten en vaardigheden krijgen straks de kans om het verschil te maken.

Dit gebeurt met de hulp van de Oasis Game. Sinds 2010 wordt die wereldwijd toegepast, maar ook in allerlei Nederlandse wijken. De game zorgde in andere wijken al voor bloei van buurthuizen en ontmoetingsplekken of opknappen van pleinen. Wat in de Heuvel gebeurt, hangt af van de wensen in de buurt, evenals de bereidheid tot samenwerking.

Visscher was al eerder betrokken in de wijk bij allerlei buurtactiviteiten. “In dat jaar merkte ik op dat het qua hoeveelheid aan vrijwilligers in de wijk zit het goed, maar dat er een stevige organisatorische basis ontbreekt.”

Zodoende kwam hij uit bij de Oasis Game van Stichting Elos.“De achterliggende methodiek van het spel sprak mij heel erg aan”, zegt Visscher. Vooral het projectmatig uitvoeren van de plannen sprak hem aan.

Vanaf maart start de vijfdelige gratis training voor bewoners, initiatiefnemers, ondernemers en professionals. Aanmelden kan tot 16 februari 2018. Op 6 februari vindt er nog een informatieavond plaats. Aanmelden en meer informatie krijgen kan via deze link.