Duizend rennende kerstmannen door het centrum van Breda bij de door de Rotary georganiseerde Santa Run.
Duizend rennende kerstmannen door het centrum van Breda bij de door de Rotary georganiseerde Santa Run. Stadsfotograaf Breda

Lekker rennen in de kerstmanpak: Santa Run betovert Breda (foto's)

Algemeen

BREDA - Een zee van rood in de Grote Kerk. De Bredase trots is het start- én finishpunt van de inmiddels traditionele Santa Run Breda. Bijna duizend lopers rennen deze zaterdagavond als kerstman verkleed in deze door de vier Bredase Rotary Clubs georganiseerde loop.

De Santa Run is een jaarlijkse familieloop. Door hieraan deel te nemen steunen de lopers twee Bredase goede doelen: het Steunfonds van de Grote Kerk en de Stichting Happy Hippo. Stichting Happy Hippo maakt onder andere verjaardagsboxen voor kinderen van wie de ouders afhankelijk zijn van de Voedselbank Breda.

De eerste groep Santa’s startte om 17.00 u. Na de start in de Grote Kerk lopen de kerstmannen dwars door het centrum. Tijdens de route komt het bonte gezelschap langs verschillende Bredase hoogtepunten, zoals de nieuwe haven, het Valkenberg én door verscheidene gebouwen. Na de finish in de Grote Kerk is daar een afterparty tot 22.00 uur.

Bekijk de foto's van de Santa Run 2017.