foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

BOM investeert in Bredaas Forza Refurbished

Economie

BREDA – De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij investeert een onbekend bedrag in het Bredase Forza Refurbished. Het bedrijf,  aanbieder van gereviseerde iPhones en andere Apple devices, gebruikt de investering om groei te versterken.

Op die manier wil Forza Refurbished blijven kunnen voldoen aan de grote vraag in de markt voor refurbished high-end devices. Jan-Willem van Dijk, CEO van ForzaRefurbished, ziet dat grote bedrijven als Wehkamp, Tele2, Telfort en Belsimpel.nl en KPN gebruikte apparaten van het bedrijf afnemen. “Dat premium merken als KPN interesse tonen in onze producten laat zien dat het vertrouwen in refurbished apparaten groeit.”

Het Bredase bedrijf verwacht dat de markt voor refurbished smartphones de komende jaren wereldwijd sterk groeit door de toenemende vraag naar betaalbare high-end devices. In Nederland komt de toenemende vraag mede door de nieuwe Wft-wetgeving. Hierdoor worden smartphones op afbetaling boven de 250 euro formeel gezien als een lening, hetgeen consumenten een registratie oplevert bij Bureau Kredietregistratie. Dit kan leiden tot beperkingen in de mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek. Veel Nederlanders kiezen daardoor voor een goedkopere optie.

“Zowel het duurzame aspect als de groeipotentie van de onderneming hebben een grote rol gespeeld in de overweging om te investeren”, zegt Miriam Dragstra, Directeur BOM Capital bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij in een persbericht. “Forza groeit snel en biedt relevante werkgelegenheid in Brabant. Dat maakt Forza een sterke Brabantse speler met een internationale uitstraling, die volop bijdraagt aan een circulaire economie. We zijn verheugd te mogen bijdragen aan de volgende stap in de ontwikkeling van Forza.”