foto Wijnand Nijs
foto Wijnand Nijs

Enquête: Verkeersoverlast in Breda

Algemeen

BREDA - De zuidelijke rondweg, of de noordelijke? De parkeertarieven of de stoplichten die te kort op groen staan? Waar erger jij je aan in het verkeer in Breda? En zou autodelen een oplossing kunnen zijn om de verkeersdruk te temperen in autostad Breda?

Drie op de tien Nederlanders ervoer in 2015 verkeersoverlast in de buurt. Het gaat dan om te hard rijden, parkeerproblemen of agressief rijgedrag. (Bron: CBS). Ruim 16 procent heeft parkeerproblemen dicht bij huis, door drukte, of omdat er andere auto’s fout geparkeerd staan. Vooral te hard rijden is voor veel inwoners van Noord-Brabant een bron van overlast.

Maar hoe zit dat in Breda?
DataminingBreda onderzoekt waar jullie je het meest aan ergeren in het verkeer in Breda. Doe mee, en zet je stem om in nieuws. De resultaten van de enquête lees je later op BredaVandaag.

Doe mee aan de enquete 

Onder alle deelnemers aan de enquete wordt een prijs verloot: een dag in een elektrische buurauto.

Wil je ook wat te zeggen hebben over jezelf en je omgeving in het Bredase nieuws?
Meld je aan op DataminingBreda

Over DataminingBreda
DataminingBreda is de journalistieke crowdsourcer. Het maakt nieuws met gegevens die jij over jezelf en je omgeving verstrekt. De resultaten publiceren we op BredaVandaag waar alle deelnemers een link van ontvangen. Met jouw stem, jouw gedachten, ervaringen en observaties kunnen we verhalen maken. Hoe meer mensen meedoen, hoe steviger het nieuws, hoe meer zeggenschap je krijgt in jouw stad. Meld je aan als vast pannellid en ontvang als dank 5 blinkende zoetwaterparels in de post.