De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht.
De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht. Wijnand Nijs

Verrommeling binnenstad: strengere controles

Economie

BREDA - De gemeente Breda gaat intensiever controleren en handhaven op het plaatsen van voorwerpen zoals kledingrekken of reclameborden op straat in de binnenstad.

Dat is volgens de gemeente ten eerste van belang om de stad leefbaar en aantrekkelijk te houden. Daarnaast heeft het ook te maken met veiligheid, zodat hulpdiensten niet langer problemen ondervinden wanneer ze de binnenstad willen bereiken.

Vanaf half januari gaan de toezichthouders bij de controles eerst een extra toelichting op de regels geven. In de weken daarna wordt er strenger gecontroleerd. Veel ondernemers, de wijkraad en bewoners hebben aandacht gevraagd voor dit onderwerp, blijkt uit het bericht van de gemeente.

Ook is de gemeente bezig met een onderzoek naar het reclamebeleid in de stad en hoe de gemeente hier in de toekomst mee om willen gaan, zoals gevelreclame. Uitgangspunt daarbij is een binnenstad die aantrekkelijk is voor bezoekers en bewoners en tevens ruimte biedt aan het ondernemerschap van de binnenstadondernemers.