Afbeelding

4 maanden cel en 36.000 euro schadevergoeding voor Bredase stiefvader

Algemeen

BREDA - Een 46-jarige man uit Breda werd maandagmiddag veroordeeld voor 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf en 36.000 euro schadevergoeding voor het plegen van ontucht en het mishandelen van zijn stiefdochter. 

De rechter acht de mishandelingen, die plaats vonden in 2004 en 2005, bewezen. In de zaak tegen het seksueel misbruik was er volgens de rechter niet genoeg bewijs.

Een deel van de andere ten laste gelegde mishandelingen zijn inmiddels verjaard. Daarom verklaart de officier van justitie de rechterbank voor dat deel dan ook niet-ontvankelijk.  

Een van de niet-verjaarde mishandelingen betreft een trap tegen het gezicht van het meisje. Het slachtoffer moet sinds die trap verschillende tanden missen. De kosten die hiervoor gemaakt moesten worden gaan nu naar de verdachte. Hij moet 35.185,03 euro aan medische kosten en 1.500 euro aan immateriĆ«le schade betalen. 

Ook de moeder van het slachtoffer werd verdacht van misbruik en mishandeling, maar de rechtbank acht dit niet bewezen. De moeder wordt daarom vrijgesproken.