Logo bredavandaag.nl
Winterland 2017 is in aanbouw. Van 20 tot en met 30 december is het Bredase centrum omgebouwd tot kerstmarkt inclusief ijsbaan.
Winterland 2017 is in aanbouw. Van 20 tot en met 30 december is het Bredase centrum omgebouwd tot kerstmarkt inclusief ijsbaan. (Wijnand Nijs)

IJstijd Grote Markt bijna aangebroken (foto's)

BREDA - Een kraan die omhoog gaat zodat de lampjes boven de ijsbaan netjes kunnen branden, geluidsapparatuur die de Spiegeltent in gereden wordt en chalets die in elkaar geschroefd worden. De medewerkers van Winterland Breda leggen de laatste hand aan de opbouw van het winterspektakel op de Grote Markt.


Van woensdag 20 tot en met 30 december is het Bredase centrum omgebouwd tot kerstmarkt inclusief ijsbaan. "Voor zover ik weet voor het eerst een ijsbaan op de Grote Markt", gaf Tijn Kapteijns van de organiserende stichting al aan. Inmiddels krijgt die ijsbaan al aardig contouren. De  baan loopt van Parc tot voorbij het Stadhuis op de Grote Markt en beslaat een flink deel van het oppervlakte. De schaatsbaan is geopend van 12.00 tot  23.00 uur, waarbij de schaatsers 's avonds hun rondjes kunnen draaien begeleid door muziek. Op enkele momenten is de baan dicht voor een demonstratie, bijvoorbeeld van curling.

Op de Havermarkt staat de Spiegeltent. Daar zijn tien dagen lang optredens, onder meer van dj's Wipneus en Pim, maar ook van Bob de Bouwer en Buurman en Buurman. Op de Grote Markt staan verschillende chalets, waar de laatste hand aan wordt gelegd. Daar kan de komende dagen van harte lust geshopt worden. 

Winterland wordt geopend met een Winterland Parade, waarin woensdag vanaf 14.30 uur allerlei kinderhelden hun opwachting maken. Woezel & Pip, Bumba, Buurman & Buurman, Paw Patrol, Sesamstraat, Mike de Ridder, Pipo de Clown, de Turtles, Peppa Big, Spongebob, Assepoester en de Kleine Zeemeermin zijn te zien. Ze starten hun wandeling in de Willemstraat en eindigen in de haven van Breda.

Bekijk foto's van de opbouw van Winterland Breda 2017FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief