Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016.
Tijn, Frank en Domien op het podium van Serious Request 2016. Wijnand Nijs

‘Met deze actie kunnen wij het gedachtegoed van Tijn levend houden' (video)

Algemeen

BREDA - Na het onvoorstelbare succes van afgelopen jaar, wordt er dit jaar weer gelakt op de Grote Markt. De familie van Tijn nam daartoe het initiatief. “Met deze actie kunnen wij het gedachtegoed van Tijn levend houden. Want hoe mooi is het om anderen te helpen ondanks je eigen moeilijke situatie?”

Gerrit en Jolanda Kolsteren, de ouders van Tijn, lichtten de actie, die dit jaar Lak voor Tijn heet, toe: “Hoewel het overlijden van Tijn (7 juli jongstleden, red.) ons zeer zwaar valt, hebben we gemerkt dat we veel kracht halen uit zich inzetten voor het goede doel en het goede werk van Tijn voort te zetten. Zeker nu het doel van 3FM Serious Request is om families te herenigen, die vanwege oorlog of natuurrampen elkaar zijn kwijtgeraakt.”

Tijn ontroerde vorig jaar heel Nederland toen hij in december bij het Glazen Huis in Breda zijn verhaal over zijn ziekte vertelde, en vroeg of hij nagels mocht lakken voor het goede doel. Zijn oorspronkelijke doel was honderd euro.

Zijn actie bracht uiteindelijk zo’n 2,5 miljoen euro opgehaald, Serious Request ruim 8,7 miljoen. Na deze actie ging Tijn verder. Met de actie ‘Lak door Tijn’ haalde hij nog zo’n 1,2 miljoen euro op voor stichting Semmy, voor onderzoek naar de behandeling van herstenstamkanker.

De gemeente Breda en Winterland Breda hebben meegewerkt aan deze actie door een plaats ter beschikking te stellen op de Grote Markt.