W&W en Tiësto.
W&W en Tiësto.

W&W over show met Tiësto: ‘Breda een van gezelligste steden ter wereld’

Cultuur Breepark

BREDA - Tiësto viert vrijdag een Bredaas feestje op Breepark. De wereldberoemde dj heeft een aantal van zijn dj-vrienden uitgenodigd om eveneens te komen draaien. Willem van Hanegem en Ward van der Harst, beter bekend als W&W, hebben er zin in. De twee vertellen in dit e-mail-interview waarom.

- Allereerst: Is het een eer dat jullie ook bij dit eerste grote feestje van hem in Breda mogen zijn?
“Zeker!! Tijs is altijd één van onze grote inspirators geweest om überhaupt muziek te gaan maken, zonder hem hadden we nu misschien wel totaal iets anders gedaan.”

- Wat is de invloed van Tijs op jullie werk en op de Bredase en Nederlandse dj-scene?
“Die is groot! Tijs is de pioneer geweest die de hele wereldwijde DJ-wereld op z’n kop heeft gezet. Voor Nederlandse DJ’s en producers is dat natuurlijk een enorme inspiratie. Het komt dichtbij, dus daardoor krijg je meer geloof dat het voor jezelf ook mogelijk is! Het is echt geen toeval dat zoveel grote namen in de internationale DJ scene uit Nederland of zelfs uit de buurt van Breda komen :).”

- Hoe Bredaas is W&W (nog)?
“Ik (Ward) heb tot m’n 21e in Breda gewoond, dus het zit er diep in geworteld. Willem kwam jarenlang elke week langs in Breda om samen in de studio te werken en natuurlijk voor het leuke uitgaansleven! We komen er nu helaas niet heel vaak meer, maar als we er zijn dan voelt het altijd oud en vertrouwd! Het blijft een van de gezelligste steden van de wereld!!”

- Wat hebben jullie gemeen met de andere dj’s die deze avond draaien? Is er een gemeenschappelijke Bredase sound te ontdekken? En hoe klinkt ie dan?
“Of er een daadwerkelijk Bredase sound is weet ik niet maar maar je wel ziet is dat de scene in Breda ver ontwikkeld is en dat is altijd al zo geweest. Vroeger gingen veel jonge DJ’s uit Breda na school naar Tiesto z’n platenzaak Magik en daar leerden we veel nieuwe muziek kennen, wat zeker heeft geholpen met de ontwikkeling van veel DJ’s uit deze omgeving.”

- Op welke manier gaan jullie je set invullen? Nog een remix van werk van Tiësto? Of nieuw werk?
“We hebben maar een uurtje vrijdag en hebben heel veel nieuwe tracks van onszelf die we willen draaien! We hebben er mega veel zin in! :)”

Timeschedule:
20.30-21.30 uur: Boris Smith
21.30-22.30 uur: Funkerman
22.30-23.45 uur: Suyano
00.00-02.00 uur: Tiësto
02.00-03.00 uur: W&W
03.00-04.00 uur: Sephyx