Burgemeester Van der Velden en medewerkers van Atea in de Eindstraat.
Burgemeester Van der Velden en medewerkers van Atea in de Eindstraat. Wijnand Nijs

Oud-burgemeester Van der Velden voorzitter vereniging van waterbedrijven

Algemeen

BREDA - Oud-burgemeester van Breda ?Peter van der Velden wordt de nieuwe voorzitter van Vewin, de Vereniging van waterbedrijven in Nederland. Per 1 januari 2018 volgt hij Cees Veerman op, die de functie van voorzitter vanaf 2011 heeft bekleed.

Van der Velden heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo is hij onder meer burgemeester geweest in Emmen, Bergen op Zoom en Breda. Recentelijk was hij waarnemend burgemeester in Dordrecht. Sinds 2015 is hij voorzitter van de Coƶperatie Werk en Vakmanschap. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies in het (semi-)publieke domein.

"We vinden het in Nederland heel normaal dat iedereen beschikt over goed en voldoende water. Dat is een gelukkige omstandigheid, want op veel plaatsen in de wereld is het helaas anders", stelt Van der Velden over het belang van Vewin in een persbericht. "Dat er hier altijd veilig drinkwater is, is te danken aan grote investeringen en de inzet van duizenden professionals van de waterbedrijven. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Vewin brengt als lobbyorganisatie deze bedrijven bij elkaar." 

Hij noemt het een eer als voorzitter een bijdrage te mogen leveren 'aan deze belangrijke organisatie.'