Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Vanaf zeven uur in de rij voor een echte Taco Bell

BREDA - Iedereen kan vanaf nu z’n smaakpapillen trakteren op Mexicaans voedsel bij Taco Bell in Breda. De van oorsprong Amerikaanse keten daalt neer bij het Stationskwartier en is daarmee de derde vestiging in Nederland. De eerste fans stonden al om 07.00 uur in de rij.


Andrew is de eigenaar van Taco Bell franchise in Nederland; een Amerikaan die nog hard aan zijn Nederlands werkt. De missie is om het merk in meer steden te introduceren. ‘Dat kan elke stad zijn’, voegt hij eraan toe. Is er nog iets veranderd aan de Amerikaanse formule? “Het eten hier is pittiger dan daar”, merkt hij op. “Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders erg veel van pittig houden. Mogelijk vanwege de Indonesische invloeden.” Het Nederlandse menu van Taco Bell is dus een stuk pittiger.

De Amerikaanse fastfoodgigant spoorde bezoekers via allerlei acties aan om naar de opening te komen. Zoals een facebook event, goodiebags voor de eerste bezoekers met in een daarvan een bon om een jaar lang gratis Taco Bell te eten. Vlak voor de opening, stond een lange rij aan mensen staat klaar om zich te storten op de eerste Taco Bell gerechten van Breda.

Arthur en Louis zaten er al vanaf 7.00 uur en zijn de eersten in de rij. Arthur: “We wilden eigenlijk gisteren al gaan kamperen, maar toen stond er nog niemand.” Vanwaar het enthousiasme? ‘Ik heb ooit bij Taco Bell in Amerika gegeten en vond het erg lekker.' Achter de twee jongemannen staat een lange rij. Om 11.00 uur gaat de deur eindelijk open.

Arthur mag de eerste happen nemen en kijkt goedkeurend op.

Intussen is het allereerste gerecht geserveerd. Arthur zet z’n tanden in een wrap. Smaakt het? 'Ja, nomnomnom... Helemaal de moeite waard!’

De nieuwe vestiging biedt 50 zitplaatsen en is dagelijks geopend tussen 11.00 en 21.00 uur. De keuken is een ‘open keuken’ en in de zomer kan je buiten zitten op het terras. Ook beschikt het restaurant natuurlijk over gratis wi-fi, evenals dat je er je telefoon of laptop op kan laden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief