Rajae El Mouhandiz. beeld YouTube
Rajae El Mouhandiz. beeld YouTube

Pitch Night voor plek op TEDxBreda

Algemeen

BREDA - Inspirerende denkers krijgen woensdag 24 januari tijdens een Pitch Night vijf minuten om een plaats te bemachtigen op TEDxBreda in april. De winnaar van deze voorronde in Breepark mag uitgebreider z’n zegje doen tijdens TEDxBreda.

‘Ideas Worth Spreading’ is het centrale thema. Wie mag komen spreken? “Iedereen met een waardevol idee om te delen”, aldus de organisatie. Een TED Talk is persoonlijk, memorabel in inspirerend voor publiek. Deze kan gaan over hoe je minder afval produceert thuis, of waarom het belangrijk is om kinderen creatief te laten zijn.

Lokale partijen organiseren over heel de wereld TED Talks. TED (Technology, Entertainment & Design, red.) bestaat sinds 1984. De missie van ‘Ideas Worth Spreading’ is sindsdien onveranderd. De eerste TED Talk in Nederland vond plaats in Den Haag, in juli 2009. Inmiddels zijn er TED Talks gehouden in ongeveer twintig grotere Nederlandse steden.

Aanmelden kan vóór 19 januari via pitchnight@TEDxBreda.nl o.v.v. TEDxBreda Pitch Night met een beschrijving van het idee in maximaal 250 woorden. Sprekers krijgen informatie over wat een TED Talk bijzonder maakt en waar de jury op let. Het evenement als bezoeker meemaken kan natuurlijk ook. De avond is gratis bij te wonen.