Afbeelding
Kim Kuijpers

Agent voorkomt beroving: wordt bedreigd met wapen

Politie

BREDA - Een agent in vrije tijd verstoorde donderdagavond 21 december een mogelijke beroving van een 46-jarige Bredanaar op de Maria Cherubinastraat. De agent volgde de daders, waarop een van hen een vuurwapen trok en hem hiermee bedreigde.

De agent reed rond 22.00 uur in zijn vrije tijd door de straat en zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen. De mannen leken bij elkaar te horen, maar liepen ruim uit elkaar. Hij besloot het tweetal te volgen. Niet veel later grepen deze mannen een passerende man vast en trokken hem richting de bosjes, waar ze het slachtoffer mishandelden.

De agent claxonneerde om hen te verstoren, waarna de daders vrijwel direct weglopen. De agent ging direct naar het slachtoffer, maar toen hij zag dat deze zelfstandig de meldkamer kon bellen ging hij achter de daders aan.

De agent kreeg de daders snel in het vizier, riep dat hij van de politie was en beveelde hen te stoppen. Een van de daders haalde een vuurwapen uit zijn kleding en bedreigde de agent. De daders vluchtten vervolgens richting de Loopschansstraat en wisten te ontkomen.

De agent ging terug naar het slachtoffer die inmiddels de hulpdiensten had ingeschakeld. Hij bleek gewond door de klappen die hij van de daders kreeg. Zowel het slachtoffer van de mogelijke beroving als de agent deden aangifte. 

De politie is op zoek naar twee in het donker geklede negroïde mannen. Beiden droegen een blauwe spijkerbroek.