Afbeelding

Voortbestaan Stripfestival voor 2018 gewaarborgd; tiende editie in Chassé

Cultuur

BREDA - De toekomst voor het Stripfestival is in elk geval voor editie 2018 geregeld. Mede dankzij het succes van de sponsoractie ‘Vrienden van het festival’ heeft de organisatie van Stripfestival Breda het groene licht gegeven voor de tiende editie. Deze is op zaterdag 29 en zondag 30 september in het Chassé Theater.

Het voortbestaan van het festival was dit jaar onzeker, omdat de subsidie van de gemeente was weggevallen. Na overleg tussen de organisatie en de gemeente besloot de gemeente voor dit jaar alsnog geld ter beschikking te stellen. Daardoor kon in oktober de negende editie worden gehouden. 

De organisatie verwacht voor deze jubileumeditie duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Voorzitter Rob van Bavel van Strips in Beeld: “We kijken uit naar ons eerste lustrum, want we willen echt gaan uitpakken. We gaan opnieuw voor een line-up met meer dan honderd nationale en internationale stripmakers en ook de finale van het NK Striptekenen zal in Breda plaatsvinden.”

De actie Vrienden van het Festival waarbij het festival 100 donateurs zocht die ieder het festival met € 50 sponsoren heeft bijna 70 vrienden opgeleverd. De organisatie zoekt nog  30 vrienden die het Stripfestival een warm hart toedragen.