Tiësto gaf vrijdagavond 22 december een show in zijn thuisstad Breda.
Tiësto gaf vrijdagavond 22 december een show in zijn thuisstad Breda. Peter Visser

Tiësto in Breepark, dit is wat je gemist hebt (foto's en video)

Cultuur Breepark

BREDA - Maandenlang heeft Breda naar deze avond uitgekeken. Overal om je heen zag je afgelopen tijd posters hangen van het evenement: Tiësto komt draaien op Breepark. De Bredase dj geeft deze avond niet alleen zijn langverwachte optreden, hij laat ook heel Breda (en omstreken) kennis maken met de nieuwe aanwinst van Breda: Breepark.

Aan het begin van de avond is het nog vrij rustig, maar dat geeft iedereen de tijd om rustig rond te kijken. Voor de meesten is het optreden van Tiësto ook de eerste kennismaking met deze aanwinst voor de stad: Breepark. Mensen lopen af en aan naar de bar, ze lopen naar buiten of ze gaan nog even naar het toilet. Iedereen lijkt zich rustig aan op te maken voor wat komen gaat.

Beetje bij beetje stroomt de zaal voller. Het publiek dat binnenstroomt is mooi gemêleerd. Wel is het opvallend dat het merendeel 35+ is. “Dat komt omdat Tiësto al zo lang draait. Wij luisteren zijn muziek allemaal al vanaf het begin. Tiesto is de grondlegger van de house”, doceren Ellen (48) en Ine (51) uit Breda. De twee vrouwen kunnen niet wachten tot het twaalf uur is, want dan begint de set van Tiesto. “Om twee uur, als Tiesto klaar is, zijn we ook meteen weer weg hoor! We komen echt voor hem.”

Bekijk de foto's van de show

Iets voor twaalven is de zaal zo goed als volledig gevuld. Mensen hebben hun telefoon paraat om direct te kunnen gaan filmen, wanneer de Bredase dj zijn opkomst maakt. Het licht wordt steeds wat meer gedempt. De laatste mensen die aan de bar staan, komen nog even naar het podium gesneld om niets te hoeven missen van ‘hun’ Tiesto.

Dan slaat de klok eindelijk twaalf uur. Langzaam gaan er wat spots aan. Een mannelijke stem begin in het Engels met het aankondigen van de dj. “Home town. Nederland make some noise. Everyone in de place, please welcome the one and only Tiesto!”

De schermen achter het podium beginnen te flikkeren. Er verschijnen allerlei foto’s en video’s. Dan stapt de man, waar iedereen al de hele avond op wacht, achter de draaitafels.

De zaal wordt half verlicht door flitsers van mobiele telefoons. Iedereen wilt dit moment vast leggen. De eerste beats klinken uit de speakers. Het publiek wordt steeds enthousiaster en zo ook Tiesto. De beats bouwen steeds meer op, totdat er een drop volgt. Heel het publiek gaat los. De avond kan niet meer stuk.

Lees ook: Tiësto helpt acht Bredase goede doelen een handje