NAC heeft de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. Peter Visser

NAC sluit fantastisch jaar af met echt Avondje NAC (foto's)

BREDA – NAC heeft het kalenderjaar op een waardige manier afgesloten door met 3-1 van FC Utrecht te winnen. Het was een ouderwets Avondje NAC met mooi voetbal, strijd en volop spanning,

NAC was in de eerste helft de betere ploeg. Na tien minuten voetballen kreeg de thuisploeg grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in een grote kans. Thierry Ambrose werd goed de diepte ingestuurd en de spits kopte de bal zijwaarts richting Rai Vloet. Die twijfelde echter net iets te lang, waardoor hij niet wist te scoren.

Even leek NAC het weer op een domme manier weg te geven toen doelman Mark Birighitti tot twee keer toe de bal aan een FC Utrecht-speler gaf. De Bredanaars herpakten zich en uiteindelijk kon er nog worden gejuicht. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Angelino, die de bal met een harde trap weer voor de goal slingerde. Daar stond Pablo Mari klaar om hem in te koppen: 1-0.

Ook in het begin van de tweede helft bleef NAC goed voetballen. Combinaties werden gezocht én gevonden. Mounir el Allouchi kreeg de grootste mogelijkheid op 2-0, maar met zijn zwakkere linkerbeen kreeg hij niet genoeg kracht achter de bal. De doelman kon de bal eenvoudig uit te hoek plukken.

Naarmate de wedstrijd vorderde, kroop NAC steeds verder naar achter. In plaats van uit te verdedigen, schoot NAC de bal blindelings naar voren. Gelukkig was daar in de zeventigste minuut de bevrijdende 2-0. Na een geslaagde counter was Giovanni Korte die de bal strak voor de goal gaf. Vloet maaide over de bal heen, maar Ambrose wist wel het net te vinden.

Lang kon NAC niet van de luxe uitgangspositie genieten, want uitgerekend Cyriel Dessers bracht de spanning terug in de wedstrijd toen hij de 2-1 maakte. Het beloofde weer een spannend laatste kwartier te worden. NAC was even de controle kwijt over de wedstrijd en gaf de bal een paar keer simpel weg. Gelukkig was FC Utrecht niet scherp genoeg om de foutjes af te straffen.

Met samengeknepen billen keken de bijna twintigduizend supporters naar de laatste minuten voetbal van 2017. In de allerlaatste minuut was het de smaakmaker van de avond, Angelino, die een vrije trap heerlijk in de winkelhaak te krullen. Een fantastische NAC-jaar werd waardig afsloten met 3-1 overwinning. Op naar een nog mooier 2018.