Medewerker Roy van Parkeerbedrijf Breda deelt ‘groeimatjes’ uit aan de bezoekers van parkeergarage De Barones.
Medewerker Roy van Parkeerbedrijf Breda deelt ‘groeimatjes’ uit aan de bezoekers van parkeergarage De Barones. Carlo Aben

Groen bloemenmatje voor bezoekers parkeergarage

Algemeen

BREDA - Parkeergarage De Barones heeft sinds kort een groene gevel. Fraai voor het oog én goed voor het milieu. Om dit te vieren én omdat het bijna kerst was, werden de bezoekers van de gemeentelijke parkeergarages dit weekend getrakteerd op een verrassing.

De verrassing bestond uit een groeimatje van geschept papier waarin een mix van bloemzaadjes is verwerkt. De bloemzaadjes zijn eenvoudig thuis zelf op te kweken. Op deze manier kunnen de automobilisten zelf bijdragen aan een mooiere en milieuvriendelijkere stad.  

Een brochure goed voor het milieu?  “Ja,” verzekert Neeltje Scheepers (Adviseur marketing en communicatie bij de Gemeente Breda): “Zelfs al gooien de mensen het op straat weg. Het groeimatje bestaat uit organisch materiaal en is geheel biologisch afbreekbaar. Als het weer een beetje meezit staat er deze zomer zelfs een mix van zomerbloemen voor in de plaats.”