De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs
De Haagsemarkt in Princenhage, badend in de voorjaarszon. foto Wijnand Nijs

Deel Princenhage voorlopig nog in het donker

BREDA - Al ruim een week zit een deel van Princenhage zonder straatverlichting. Volgens de gemeente is het niet waarschijnlijk dat dit voor de jaarwisseling wordt opgelost.


Pikdonker is het wanneer je ‘s avonds door de Dreef, een deel van de Haagweg en het ‘Kerkepad’ loopt. "Het is dat ik de weg goed ken, maar toch struikelde ik in het Kerkepad bijna over de paaltjes die daar staan”, vertelt een omwonende.

Vier keer is er inmiddels melding gedaan bij de gemeente, maar na een week is deze nog steeds in behandeling. “Eerst dachten we dat het voor de sfeer was gedaan met de kerstlichtjes, maar toen het na een paar dagen nog steeds zo was hebben we er melding van gemaakt”, vertelt een woordvoerster van de buurtpreventie in Princenhage. Volgens een woordvoerster van de gemeente is er mogelijk sprake van een stroomstoring.

Zeker met de kerst en de aankomende jaarwisseling vindt de woordvoerster van de buurtpreventie het gevaarlijk dat er geen verlichting is. “Ik hoop niet dat we zo het nieuwe jaar in gaan.”

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief