Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Drukke nacht brandweer tijdens jaarwisseling

Politie

BREDA - De brandweer in Breda is tijdens de nieuwjaarsnacht meerdere malen moeten uitrukken. In de meeste gevallen ging het om een melding van buiten brand. Ook de politie maakte meldingen van buitenbrandjes waarvoor in actie gekomen moest worden. 

Bij een brand bij een woning aan de Cannaertserf in de Haagse Beemden ging een bewoner vanwege rookinhalatie mee naar het ziekenhuis. Bij de woning stond de serre in brand. De schade aan de woning lijkt aanzienlijk. De brand ontstond aan het begin van de nieuwjaarsnacht.

Later op de avond rukte de brandweer uit naar de Acaciastraat, waar een schuurtje uitbrandde. De vlammen waren goed te zien in de brandgang. De brandweer brak de deur van de schuur open en bluste de brand. Ook de schuurtjes ernaast werden geopend om te kijken of het zich hier ook had verspreid. Het is niet duidelijk waardoor de schuur in brand stond. De politie verrichte onderzoek naar mogelijke brandstichting. De brand trok veel bekijks.

Ook moest een complex aan de Oranjeboomstraat gelucht worden nadat vuurwerk in de hal terecht was gekomen. De brandweerlieden reden daarnaast onder meer op meldingen vanaf de Nieuwe Huizen, Bilderdijkstraat, Somerweide en de Vestkant.