carnaval

Bredase social media-giganten komen met langverwacht carnavalsnummer

BREDA - In het dagelijkse leven beheren zij de website Slechte Grappen XL met gemiddeld een miljoen bezoekers per maand. Ooit bereikten zij als eersten in Nederland 100.000 op Twitter. De in Breda geboren Jeff van der Slot (25) en Vincent van Schie (27) hebben echter ook andere ambities. Zo maakten zij eindelijk hun eerste carnavalsnummer samen met Barry Badpak.


Tijdens hun studie in Leiden leerde het Bredase duo de mannen van Barry Badpak kennen, die ook bekend zijn van de nummers: “Waar ga je heen met je Kamelenteen?”, “Broodje van Kootje” en “Als een Toeter”. Van Schie vertelt: “Jarenlang werden ideeën uitgewisseld omtrent het maken van een carnavalskraker. Maar zes jaar later is het dan eindelijk zover. Barry Badpak en Slechte Grappen XL hebben de handen ineen geslagen en een carnavalshit gemaakt.”

Het nummer heet “Kratje Bier” en haalt inspiratie uit Lil’Kleine’s hit “Krantenwijk” met Rapper Boef. De clip staat sinds 1 januari op Youtube en zal vanaf 12 januari beschikbaar zijn op Spotify.

“Al jaren stond het maken van een carnavalskraker hoog op mijn bucketlist, en nu is die droom werkelijkheid geworden,” zegt Van Schie. “Jeff heb ik uiteindelijk gewoon meegetrokken in mijn lumineuze droom, maar beide zijn we ontzettend trots op het eindresultaat”. Van Schie hoopt op een hit en kijkt ernaar uit om dan ook een zomerhit te maken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief