Afbeelding
Perry Roovers/SQ Vision

Depla: ‘Het gaat goed, maar we zijn er als stad nog lang niet’

Algemeen

BREDA - Het gaat goed met Breda, constateert burgemeester Depla aan het begin van het nieuwe jaar.  Daarbij verwijst hij naar titels als ‘Beste Binnenstad’ en de waardering voor het station en de Willemstraat, maar ook de promotie van NAC

Het zou verkeerd zijn om op basis van deze successen tevreden achterover te leunen, stelt de burgervader voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk, zaterdagmiddag. “We zouden als Breda kansen laten liggen.”

Bovendien valt er volgens Depla nog veel te verbeteren. “We zijn er als stad nog lang niet. Ondanks alle economisch voorspoed staan ook in Breda nog teveel mensen nog aan de kant”, stelt hij.

Trein naar Antwerpen en Brussel
Daarbij geeft hij aan dat ondanks alle saamhorigheid lang niet iedereen zich echt betrokken voelt bij de stad, en dat het nog steeds lastig blijkt personen die verward gedrag vertonen goed op te vangen. “En die trein naar Antwerpen en Brussel rijdt ondanks alle inzet en beloften nog steeds niet”, refereert hij aan zijn eerdere oproep richting NS en minister om deze trein te laten rijden. Dit voorjaar zou dat moeten gaan gebeuren.

“Laten de successen ons dus niet zelfgenoegzaam maken. Maar laten de successen uit 2017 ons vooral inspireren om verdere stappen voorwaarts te zetten."  Successen die niet uit de lucht zijn komen vallen, aldus de burgemeester.  “Maar zijn ontstaan door samenwerking, ambitie en doorzettingsvermogen. Drie cruciale voorwaarden voor succes.”

Gemeenteraadsverkiezingen
Depla blikt ook vooruit op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Hij roept de partijen op een campagne te voeren waarin plannen gepresenteerd worden voor de toekomst. “Plannen die mogen barsten van de ambitie. Plannen die mogen inspireren. Plannen die verrassen. Want alleen dan worden kiezers politiek nieuwsgierig en enthousiast. En zullen ze de gang naar de stembus maken.”

Daarnaast vraagt hij de partijen het ‘eigen gelijk’ niet te groot te maken. “Iedere partij weet dat daags na de verkiezingen er weer samengewerkt zal moeten worden.”

Bekijk foto's van de Nieuwjaarsreceptie.