Logo bredavandaag.nl
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Burgemeester Brecht: HSL Breda-Antwerpen gaat 9 april rijden

BREDA/BRECHT - De HSL tussen Breda en Antwerpen-Brussel gaat per 9 april rijden. Dat beweert burgemeester Luc Aerts van het Belgische Brecht stellig. Bij de NS zijn ze even stellig in de ontkenning: “Het besluit is nog niet genomen”, geeft de woordvoerder aan.


Aerts is opgetogen aan de telefoon, want hij weet het zeker. “Dat hebben wij vernomen ja”, geeft hij aan. Uit een betrouwbare bron? “Ja, inderdaad.” De burgemeester geeft aan dat de trein volgens zijn bron zestien keer per dag gaat rijden in beide richtingen, vernam hij half december. “En daarbij stopt de trein telkens op Noorderkempen.”

“Eindelijk”, verzucht hij, “is er een serieuze verbinding.” Noorderkempen heeft nu een keer per uur een verbinding met Antwerpen. Daar zou volgens Aerts straks een verbinding met Breda bijkomen. “Dat is goed nieuws ook voor alle Nederbelgen.”

NS-woordvoerder Ton Boon geeft aan dat de berichtgeving prematuur is. “Als er echt iets te melden is, dan doen we dat echt wel. We weten dat dit nieuws is waarop veel mensen wachten. Het besluit moet echter nog genomen worden, pas dan communiceren we het.”

Tot die tijd is het vertrouwen op de ‘glazen bol’ van meneer Aerts. Burgemeester Depla van Breda gaf afgelopen zaterdag nog aan dat de trein wat hem betreft mag gaan rijden. Breda liet het station mede vanwege de verbinding via de hogesnelheidslijn met Amsterdam en België omvormen tot wat het nu is.

Maar sinds de officiële opening in september 2016 moest de stad wachten op hogesnelheidsverbinding. Afgelopen zomer reed wel de internationale intercity tijdelijk direct tussen Breda en Antwerpen vanwege een omleiding.

 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief