Afbeelding
Tom van der Put

40 kilo cocaïne aangetroffen bij Van Puijfelik in Oosterhout

Politie Van Puijfelik

BREDA/OOSTERHOUT - Drie mannen zijn maandagavond 8 januari aangehouden bij papierverwerkingsbedrijf Van Puijfelik in Oosterhout na een drugsvondst. In een container werd 40 kilo cocaïne aangetroffen.  

De politie greep maandagavond in nadat informatie was binnengekomen dat de container met de drugs vanuit Antwerpen vervoerd werd naar Van Puijfelik in Oosterhout. Toen de container in een loods van het bedrijf was geparkeerd en de deur was gesloten werd door het arrestatieteam de toegangsdeur met een grote auto geforceerd.

Er waren drie mannen in de loods aanwezig. Twee Nederlanders uit Ridderkerk en Breda en een man uit de Dominicaanse Republiek zijn direct aangehouden.

De politie heeft aansluitend huiszoekingen gedaan in Breda en Ridderkerk. Hierbij is een vuurwapen aangetroffen.  De mannen worden deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris in Amsterdam.

De politie gaat verder met het onderzoek. Naast de inzet van het arrestatieteam werd ook een helikopter en een drone ingezet.

De Bredase eigenaars van Van Puijfelik verhuisden hun bedrijf zo’n anderhalf jaar geleden van de Belcrum naar Oosterhout.